N | F | D
Project

Foto's: Dienst Milieu De Panne

Contact

Cappelle Peter
Toerisme De Panne
Zeelaan 21, 8660 De Panne.
Tel: +32 (0) 58 42 97 22 - E peter.cappelle@depanne.be

Dienst Milieu De Panne
Zeelaan 21
8660 De Panne
Tel. +32 (0)58 42 97 78 - E milieu@depanne.be

Website: www.depanne.be 

 

Tuinkriebels

Natuurlijke tuinen in de kijker

De Panne heeft een goede reputatie als bloemrijke gemeente.
Met het project Tuinkriebels, de tuinenwedstrijd van de gemeente De Panne, probeert men een mentaliteitswijziging teweeg te brengen op vlak van gebruik van pesticiden en ecologische tuinieren. De aanleiding voor het project was het decreet pesticidenreductie, waarin openbare besturen verplicht werden hun pesticidengebruik af te bouwen. Maar naast het gemeentepersoneel wou De Panne ook hun inwoners betrekken.Een unicum aan de Kust. Bij de beoordeling ligt de focus op de ecologische aspecten en duurzaam materiaalgebruik. Omdat het concept voor vele inwoners nog nieuw is, worden infosessies voorzien en kunnen de deelnemers rekenen op gratis advies van een tuinarchitect.

In de gratis infosessies, Tuinklap, komen bijna uitsluitend ecologische onderwerpen aan bod: streekeigen beplanting, ecologisch tuinieren, afvalarme en onderhoudsvriendelijke tuinen, groenbeheer van de gemeente, alternatieven voor pesticiden, composteren, etc.
De inwoners krijgen ook de kans mee te stappen in de ecotuinteam van de provincie.

Ook in de andere onderdelen van Tuinkriebels doet De Panne de ecologische principes binnensijpelen. Tijdens de tuintrip en de tuinenparade wordt de aandacht gevestigd op ecologische aspecten.

Deelname aan de wedstrijd, infosessies en de tuinenparade is gratis en voor iedereen. En ook voor de prijsuitreiking wordt de duurzame kaart getrokken: Oxfam producten, bloembakken in FSC-gelabeld hout, tuinlichtjes op zonne-energie, zijn maar enkele voorbeelden van de prijzenpot.

Waarom duurzaam?

Wat is er te bezoeken?

Alle voordrachten en activiteiten van Tuinkriebels zijn gratis. Info: 058 42 18 18 en toerisme@depanne.be