N | F | D

Deelnemen

Winnende projecten van een award 'Duurzaam Kustproject 2014'

De Awards 'Duurzaam Kustproject' werden in 2014 voor de vijfde maal uitgereikt door de provincie West-Vlaanderen en haar partners en dit tijdens het Kustforum 2014 in het casino te Koksijde op woensdag 26 februari 2014.

 

Ze willen met de awards toekomstgerichte en duurzame initiatieven aan de kust in de kijker plaatsen. Dankzij de Awards kunnen deze projecten hun bekendheid vergroten, hun profiel versterken en meer kennis verwerven over het duurzame beheer van onze kust.

De winnende projecten uit de vorige edities vind je terug op de pagina 'projecten'.

 

Alle duurzame projecten met een positieve impact op de kust kunnen deelnemen. De projecten mogen uitgaan van bedrijven, individuen, verenigingen of overheidsinstanties.

 

Heb jij zo'n project? Wil je graag kans maken op een Award? Stuur dan voor voor de volgende editie in 2016 je aanvraag in. 

Waarom zou ik deelnemen?

bijdragen tot een grotere bewustwording in verband met duurzaam kustbeheer, en inspiratie leveren voor nieuwe projecten. Een geslaagd project is ook een beetje "ambassadeur" van de kust. De awardwinnaars kunnen mee de boodschap voor goede toekomstige projecten uitdragen. Doen!

Zichtbare awards als blikvanger


Elke award nodigt uit om van naderbij kennis te maken met de originaliteit en de duurzaamheid van een bekroond project.

Interesse om mee te dingen naar een award? Klik hier voor meer uitleg over de criteria en de beoordelingsprocedure.

Leeft er bij jouw bestuur, in je bedrijf of je plaatselijke vereniging een sluimerend idee?


Wil je meer uitleg over deze criteria of wil je zelf de test doen dan kan je hier onze gedetailleerde test downloaden waarmee je aan de hand van enkele eenvoudige vragen je score kan berekenen en eventuele verbeterpunten op het spoor komt.

Het is belangrijk om het positief effect van de projecten op de duurzame ontwikkeling van de kust zo objectief mogelijk in te schatten. De jury laat zich leiden door negen duurzaamheidscriteria:

  • blijk geven van een streven naar innovatie
  • ontwikkelen van een visie op lange termijn, dat wil zeggen denken en handelen in het voordeel van de huidige generaties zonder dat dit nadelige effecten heeft voor volgende generaties.
  • vermijden van schadelijke gevolgen (voorzorgsbeginsel)
  • uitgaan van een stevige wetenschappelijke basis
  • afstemming tussen verschillende beleidsniveaus en met de lokale situatie (subsidiariteit)
  • rekening houden met milieukosten en -baten
  • de samenwerking bevorderen tussen diverse beleidsniveaus en tussen verschillende sectoren (horizontale en verticale beleidsintegratie)
  • blijk geven van aandacht voor communicatie en participatie
  • nastreven van solidariteit en sociale rechtvaardigheid

Hoe deelnemen?

Heb jij een project uitgewerkt en wil je kans maken op een award? Schrijf je dan in door bijgaand inschrijvingsformulier

Wij helpen je graag verder

Bij de provincie West-Vlaanderen zijn we benieuwd naar je voorstellen. Zoek je begeleiding of heb je gewoon een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren, we zijn er voor jou!