N | F | D
Project

Foto's: Toerisme Blankenberge

Contact

Informatie over het natuurarrangement:
VVV Blankenberge
Leopold III-plein - 8370 Blankenberge
Tel: +32 (0) 50 41 22 27
toerisme@blankenberge.be
Website: www.blankenberge.be

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder
Kuiperscheeweg 6b - 8370 Uitkerke-Blankenberge
Tel. +32 (0) 50 42 90 40
Website: www.uitkerkse-polder.be

Holder de Polder natuurarrangement (*)

Toerisme en natuur gaan hand in hand

Een vakantie aan de Kust heeft meer te bieden dan zee en strand. Met het natuurarrangement Holder de Polder willen de VVV van Blankenberge, de gemeente Blankenberge en Natuurpunt vzw de toerist het poldergebied in het hinterland laten ontdekken. De toerist kan actief de natuur beleven en ontdekken. Zowel de recreatieve wandelaar als de geoefende stapper wordt naar de mooiste plekjes in de natuur in en rondom Blankenberge geleid. Deze nieuwe wending in het toeristisch aanbod kwam er na een studie die bewees dat natuur effectief bijdraagt tot het toerisme in Blankenberge. De bezoekers van de Uitkerkse Polder geven een positieve impuls aan de lokale economie.

Het arrangement biedt:

  • twee overnachtingen op basis van ontbijt en lunchpakket
  • een fietsknooppuntenkaart van de regio
  • wandelbrochures voor de Uitkerkse Polder, het Natuurgebied De Fonteintjes en het Zeebos.Vanaf januari 2008 bieden 22 hotels het natuurarrangement aan.

Waarom hoopvol?

Het initiatief is lovenswaardig, maar staat nog in haar kinderschoenen. Het is nu al uitkijken naar de boekingsresultaten in 2008.
En hopelijk trekken ook de hotels resoluut voor milieuzorg en duurzaamheid. Hiervoor kan het draaiboek van de provincie West-Vlaanderen gebruikt worden.

Wat is er te bezoeken?

De Uitkerkse polder, De Fonteintjes en het Zeebos zijn (deels) vrij toegankelijk op de voorziene paden.