N | F | D
Project

Foto's: Electrawinds

Contact

Marleen Vanhecke
Electrawinds NV
Wetenschapspark 1
8400 Oostende
T +32(0) 59 56 97 00 - E marleen.vanhecke@electrawinds.be
F +32 (0)59 56 97 01

Zonnepanelenpark aan de kust

Groene stroom dankzij de zon

Groene stroom uit onuitputbare bronnen is de toekomst. Aan de Kust ligt het gebruik van windenergie voor de hand, het waait er immers harder dan in het binnenland.

Daarnaast kan de ruimte op de site van de windmolens nog eens extra gebruikt worden.


Het zonnepark, dat op 31 augustus 2007 werd ingehuldigd, levert jaarlijks groene stroom aan ongeveer 400 gezinnen. In totaal voorziet het energiepark jaarlijks groene stroom aan ongeveer 2000 gezinnen.

Leuk om weten is dat de panelen niet enkel bij zonnig weer energie produceren, maar ook op bewolkte dagen vangen de zonnecellen versnipperd licht op. Dit diffuus licht is zelfs goed voor 50% van de groene stroom.

Verder was er ook aandacht voor het betrekken van de recreant. De milieufietsroute van Middelkerke en nog diverse andere fietsroutes passeren doelbewust langs het park. 

Dit jaar heeft Electrawinds de gronden van het solarpark ingezaaid, om zo tot een betere landschappelijke integratie van het terrein te komen.

Waarom duurzaam?

Wat is er te bezoeken?

Tijdens een bezoekje krijg je uitleg over de werking van het solarpark en  de windturbines en kan je de zonnepanelen van dichtbij bekijken.
Voor meer info en afspraken tot bezoek, kun je terecht bij dhr. Gabriel Boedt - GSM +32(0)495 46 03 47.