N | F | D
Project

Contact

Vzw Internationale Tweedaagse van Blankenberge
Luc Henau
Rerum Novarumstraat 4
8370 Blankenberge
Tel: +32 (0) 50 41 31 35 - Fax: +32 (0) 50 41 84 68
E: info@2daagse.be

Internationale Tweedaagse - UITMUNTEND PROJECT (**)

Een 'groene' wandeling in de streek van Blankenberge

Via verschillende kanalen probeert de organisatie om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de wandelhappening. Ze hebben aandacht voor de toegankelijkheid van het parcours met rolwagens, en tevens wordt er ook een extra inspanning gedaan om minderbedeelden te motiveren mee te wandelen tijdens de Tweedaagse door hiervoor samen te werken met het OCMW.

Om alle inspanningen die de organisatie doet op te volgen wordt elk jaar een zwerfvuilinventaris gemaakt van het parcours en wordt de opgehaalde afvalhoeveelheid bijgehouden. Daarnaast berekende de Internationale Tweedaagse ook nog hun ecologische voetafdruk. Op basis van deze resultaten werken ze verder aan de verbetering van verschillende duurzaamheidsaspecten tijdens dit wandelweekend.

Waarom duurzaam?

Voor deze tweedaagse werden van bij het begin veel inspanningen gedaan op vlak van milieuzorg. De organisatie schoof door de jaren heen steeds meer op naar breed duurzaam beleid bijvoorbeeld door hun aandacht voor het gebruik van duurzame materialen, het betrekken van moeilijk bereikbare groepen, aandacht voor toegankelijkheid en bereikbaarheid, het in de kijker plaatsen van het typische kustlandschap. Bovendien doet de vrijwilligersorganisatie veel inspanningen om hun milieu-impact op te volgen, te evalueren en jaarlijks bij te sturen.
Deze wandeltocht kan een voorbeeld zijn voor organisatoren van andere massa-evenementen.

Wat is er te bezoeken?

De Internationale Tweedaagse gaat elk jaar door tijdens het eerste weekend van mei.

 

 

(**) Uitmuntend project: bij het jureren van de projecten werd rekening gehouden met het vernieuwende karakter en de voorbeeldfunctie van het project voor de hele kustregio.