N | F | D
Project

Contact

Westtoer apb
Ine Plovie - Projectmanager Trap&Tram
Koning Albert I-laan 120
8200 Sint-Michiels (Brugge)
Tel: 050/30 55 04
E: ine.plovie@westtoer.be
www.westtoer.be - www.trapentram.be

Trap&Tram

Een unieke combinatie en samenwerking

Op een nieuwe en gezonde manier de kust ontdekken in al haar facetten. Een combinatie van fietsen en de kusttram, dat is Trap&Tram.

Voor dit project werkt Westtoer samen met de Lijn en met de private verhuurders van fietsen aan de kust. Met Trap&Tram willen ze het aantal autobewegingen langs de kust verminderen, het aantal fietsbewegingen stimuleren en het gebruik van het openbaar vervoer langs de kust promoten.
Voor Trap&Tram werd een specifieke software ontwikkeld. Zo kan perfect opgevolgd worden waar er fietsen verhuurd worden, in welke kustgemeente deze worden ingeleverd en of er in elke verhuurplaats nog voldoende voorraad is.

Waarom duurzaam?

Trap&Tram is een innovatief project dat tot in de puntjes uitgewerkt is en alle aspecten van duurzaamheid in zich heeft. Zo is er milieuwinst door het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer en fiets, de lokale economie wordt gesteund door  samen te werken met lokale fietsverhuurders en iedereen kan voor een zeer interessante prijs de kust op een duurzame manier verkennen. Het goed uitgebouwd monitoringsysteem is een extra meerwaarde.

Wat is er te bezoeken?

In 2010 loopt Trap&Tram van april t.e.m. september.